Ansøgningsprocessen

Her er en kort gennemgang af hvert skridt i processen - fra ansøgning over ansættelse til kompetenceudvikling.

Processen er den samme, hvad end du ansøger om et job hos SIRI, Udlændingestyrelsen, Hjemrejsestyrelsen eller Udlændinge- og Integrationsministeriets departement.

Grafisk fremstilling af ansøgningsprocessen

Du søger job hos os via Statens e-rekrutteringssystem, HR-manager. Ud over din ansøgning og dit CV skal du huske at uploade dit eksamensbevis og øvrige relevante dokumenter.

Kort efter at du har uploadet din ansøgning, modtager du en kvittering på, at vi har modtaget den.

Hvis du oplever tekniske problemer med at indgive ansøgningen, eller hvis du ikke modtager en kvittering, så kontakt os endelig.

I jobopslaget skriver vi altid i hvilken uge, vi forventer at holde jobsamtaler. Hvis vil gerne vil se dig til en jobsamtale, vil du blive kontaktet kort tid efter ansøgningsfristens udløb.

Læs mere om, hvordan vi behandler personoplysninger om dig - før, under og efter ansættelse (pdf)

Ved jobsamtalen vil du typisk møde kontorchefen og en medarbejder fra det ansættende kontor.

Vi vil tale om dine faglige og personlige kompetencer og erfaringer, og hvordan du kan bruge dem i stillingen. Vi vil også gerne høre om dine tanker og din motivation for at søge stillingen. Fx hvorfor stillingen er interessant for dig, og hvorfor du gerne vil arbejde i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern.

Du kan også stille uddybende spørgsmål om stillingen, så du kan blive klogere på arbejdsopgaverne og på os som arbejdsplads.

Hvis der er behov for det, kan du blive inviteret til en samtale mere. Jobopslaget vil annoncere, hvis vi anvender test i forbindelse med jobsamtalen.

Ansættelsesudvalget vurderer, om du tilbydes jobbet. Vi bestræber os på at give dig et mundtligt svar inden for to uger efter sidste samtale. Tilbydes du jobbet, vil du modtage et skriftligt tilbud om ansættelse i din e-Boks.

Når du har accepteret ansættelsestilbuddet skriftligt, vil du modtage et ansættelsesbrev med informationer om din ansættelse. Her får du adgang til et preboarding-forløb med relevant information, så du er klædt på til din første arbejdsdag.

Hvis du ikke bliver tilbudt jobbet, kan du altid kontakte os for en uddybende begrundelse. Din profil kan sagtens være den rigtige til en anden stilling, så søg endelig hos os igen.

Der venter dig spændende og udfordrende arbejdsopgaver, når du tiltræder en stilling hos os.

Det er vigtigt for os, at du hurtigt falder til både fagligt og socialt. Vi hjælper dig godt i gang og understøtter din udvikling, så du kan løse arbejdsopgaverne med høj kvalitet og faglighed.

Vi har sammensat et introduktionsprogram til dig, når du er startet. Det indeholder blandt andet en koncernfælles introduktionsdag, hvor du kan få et overblik over hele koncernen og møde andre nyansatte. Derudover vil du i løbet af dine første to års ansættelse gennemgå et antal relevante kurser.

Inden for de første tre måneder vil du blive indkaldt til en prøvetidssamtale med din chef. Her vender I den første tid, din trivsel, om dine arbejdsopgaver er passende, samt om du mangler kurser.

Du og din chef vil løbende drøfte din udvikling og tage stilling til eventuelt supplerende kompetenceudvikling.

Det sker for eksempel ved den årlige PULS (Præstations-, Udviklings- og LønSamtale). PULS er en formaliseret samtale mellem dig og din chef, hvor I diskuterer din præstation, videre udvikling og løn.