Portræt af en medarbejder i SIRI: Louise

Billede af Louise

Louise er ansat som sagsbehandler i Borgerservice, hvor hun bl.a. hjælper udlændinge i vores borgercenter. Hun har en baggrund som kontorfunktionær.

Jeg startede som kontorelev i SIRI  i 2015. Det er en 2-årig uddannelse, hvor skoleforløb og praktik førte til en kontoruddannelse med speciale i offentlig administration. Under elevforløbet var jeg gennem de fleste afdelinger, så jeg fik et bredt kendskab til kolleger og kontorer i SIRI. Efter endt uddannelse søgte jeg en stilling i borgercenteret.

Jeg arbejder nu i Borgerservice, og min arbejdsopgave er primært at stå i skranken i vores borgercenter.

Her betjener vi borgere fra EU og tredjelande og tager imod deres ansøgninger om EU-registreringsbevis eller opholdstilladelse.

Der er fart over feltet og mange bookinger i borgercenteret hver dag. Det, jeg virkelig godt kan lide, er den personlige betjening og mødet med borgeren face-to-face.

Når jeg ikke er i skranken, udsteder jeg tilbagerejsetilladelser til de danske ambassader og behandler sager om laissez-passer, dvs. nødpas. Alle SIRIs fagkontorer skal møde med en fagvagt i skranken. Så når man har sin faste gang i borgercenteret, møder man automatisk masser af kollegerne fra SIRIs andre kontorer.

Så jeg kender rigtig mange kolleger fra hele huset, og det er rigtig rart - ikke mindst, når vi holder fredagsbar.