Æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol

SIRI og sikkerhedskonsulenterne rådgiver kommuner, organisationer og borgere i at forebygge æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.

Formålet med SIRIs arbejde på området er at styrke indsatsen mod æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol hos kommuner og øvrige myndigheder, civilsamfundsorganisationer og andre aktører, der er i berøring med målgruppen.

SIRIs Rejsehold tilbyder rådgivning til kommuner om, hvordan de kan forebygge, opspore og håndtere æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Rejseholdet tilbyder blandt andet gratis rådgivning og processtøtte til kommuner, der skal udarbejde en beredskabsplan på området, herunder viden om, hvordan kommunen kan styrke den kommunale organisering, arbejdsgange, tilbudsvifte, samarbejde med civilsamfund, faglig opkvalificering og lignende.

Læs mere om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol på vidensportalen integrationsviden.dk

Sikkerhedskonsulenterne

Den nationale sikkerhedskonsulentordning er forankret i SIRI. Sikkerhedskonsulenterne yder gratis rådgivning til både fagpersoner og borgere om æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol og om genopdragelsesrejser og ufrivillige udlandsophold.

Læs mere om sikkerhedskonsulenterne